makvirag-kremes.jpg

Napjainkban a gasztronómia világában egy nagyon örvendetes folyamat zajlik, a korábban mennyiségi fogyasztás sokak részéről minőségivé alakul át.

Az élelmiszeripar óriási dömpingje nem feltétlenül van ránk pozitív hatással, már nem a leggyorsabban elkészülő, legnagyobb, legolcsóbb élelmiszerekre vágyunk.

Jobbat, szebbet, többet akarunk, de nem csupán külcsínre, belbecsre is.

Megnézzük, mit tartalmaznak ételeink, és milyen hatással lehetnek egészségünkre. Piacra, élelmiszer szakboltokba járunk, megkérdezzük, honnan származik a zöldség, a gyümölcs, kovásszal készül-e a kenyér vagy élesztős.

Figyelünk a szezonalitásra, és egyre nagyobb a kézműves termékek iránti érdeklődés. Így van ez az édes finomságokkal, cukrászati termékekkel is. 

Mi is a saját bőrünkön tapasztaltuk meg, hogy ezen termékek még mindig a nehezebben beszerezhető kategóriába tartoznak, és egy idő után egyre határozottabban felismertük: mi is tehetünk azért, hogy a minőségi gasztronómia iránt érdeklődők számára alternatívát kínáljunk az édességek terén.

Így hát 2 éve éltünk egy véletlen adta lehetőséggel, bár véletlen mint olyan, számunkra nem létezik. Ugyan nem többéves cukrászati tapasztalattal, de rengeteg tanulással és óriási lelkesedéssel vágtunk bele abba a nem egyszerű feladatba, hogy valódi alapanyagokból (tejtermékek, gyümölcsök és minőségi csokoládék) készítsük süteményeinket, desszertjeinket.

Ma már kijelenthetjük és megtapasztaltuk: egyre többen gondolkodnak hasonlóan, mint mi. Nap, mint nap szinte csak elismerő visszajelzéseket hallunk Tőletek, és nagyon örülünk annak, ha valaki megtalálja termékeinkben a különlegességet, harmóniát, ízélményt. Azt pedig nagyon köszönjük, ha ennek hírét is viszitek!

További cikkeink