milyen-a-jo-bejgli.jpg

A bejgli pontos eredetét tekintve a mai napig zajlanak a találgatások, ami biztos, hogy először Szilézia területén készült hasonló sütemény, és sok más édességhez hasonlóan bajor, illetve osztrák közvetítéssel került hazánkba, és vált a karácsonyi és ünnepi asztalok elmaradhatatlan főszereplőjévé.
Nincs olyan háztartás, ahol ne készítenék, vagy vinnék haza az adventi időszakban, és szorgos tesztelések zajlanak, melyik is legyen majd karácsonykor a nyerő íz, mákos vagy diós, esetleg próbáljunk ki valami újdonságot?
Ma már többféle ízkombináció szerepel a kedvencek között, s amíg a bejgli és a karácsony összetartoznak, addig mindig lesz új a nap alatt e tekintetben.

De milyen a jó bejgli?

A klasszikus bejgli úgynevezett élesztős omlós tésztából készül, ismérve, hogy a tészta és a töltelék aránya körülbelül egyforma kell legyen. Mert hát isteni finom a dióból vagy mákból készülő szaftos töltelék, és hajlamosak vagyunk néha túlzásokba esni, de a bejgli harmóniáját az egyenlő arányok adják. Külcsínre a szép bejgli egyenletesen repedezett felületű, melyet a tojásokkal való lekenésekkel és a megfelelő ideig történő pihentetéssel érünk el.
Egy biztos: nem véletlenül találunk a különböző szupermarketekben csupán „tekercs” névre keresztelt süteményeket, amennyiben ilyet látunk, biztosan nem a klasszikus bejglivel van dolgunk, melyek minőségben, ízélményben biztosan elmaradnak az igaziaktól!

Keressétek a Mákvirág Cukrászda kiváló minőségű, milotai dióból, magyar mákból és meggyből, mogyoróból és belga csokoládéból készülő bejglijeit!
Az élmény és a siker biztosan nem marad el!

Reped vagy nem reped?

A repedések legfőbb oka a keletkező gőz, amely a töltelék magas nedvességtartalmából adódhat, illetve a nem megfelelő feltekerés, vagy a nem megfelelő tészta-töltelék arány. Legyünk nyugodtak, ha véletlenül megreped az otthon készített bejgli, a család apraja-nagyja nem igazán fog foglalkozni vele, valószínűleg ugyanúgy elfogy majd, sőt….

Amennyiben biztosra szeretnétek menni, vagy nincs időnk, lehetőségünk, energiánk saját bejglit készíteni, de szeretnénk megőrizni a hagyományokat, és igazi, minőségi alapanyagokból készülő bejglit tenni a karácsonyi asztalra, van egy javaslatunk: 

Kínálatunk:
diós
bejgli (2.190 Ft/0,5kg), mákos bejgli (2.190 Ft/0,5kg), meggyes-mákos bejgli (2.390 Ft/0,5kg), mogyorós-csokis bejgli (2.490 Ft/0,5kg)

Rendelésfelvétel: 
+36 30 753 1760   |   @
 

 

További cikkeink