tonkababos-meggyes-csokolades-poharkrem.jpg

 

Hozzávalók:

tejcsokoládé mousse

  • 250 g tejcsokoládé, minimum 30%-os
  • 100 ml 3,5% zsírtartalmú tej
  • 70 ml min. 30%-os tejszín
  • 2 nagyobb tojás sárgája (45 g)
  • 300 g hideg habtejszín, min. 30% zsírtartalmú

tonkababos meggyes gyümölcsréteg

  • 200 g fagyasztott meggy
  • 50 g kristálycukor
  • ½ tonkabab reszelve

 

Díszítéshez csokoládéforgács, meggy, gyümölcsök, tejszínhab

Először a meggyes réteget készítjük el: A meggyet a cukorral kicsit összeforraljuk, majd botmixerrel elmixeljük annyira, hogy kicsit darabos maradjon. Hozzáreszeljük a tonkababot, majd kicsit félretesszük hűlni.

Addig elkészítjük a csokoládémousse-t.

A hideg tejszínt nem túl kemény habbá verjük. A mousse-hoz a tojássárgákat habverővel habosra keverjük, a tej-tejszín keveréket felforraljuk. A forró tejet lassan, hőkiegyenlítéssel a tojáshoz adjuk, majd visszatesszük a tűzhelyre, és lassú fokozaton, vagy gőz fölött besűrítjük. (Maghőmérővel mérve 83 C fokig) Azonnal levesszük a tűzről, ráöntjük a csokoládéra, és addig keverjük, amíg teljesen fel nem olvad a csokoládé. 2-3 részletben hozzákeverjük a hideg tejszínhabot, majd üvegpoharakba rétegezzük a meggyraguval, majd kihűtjük. A csokoládéhoz is reszelhetünk a tonkababból!

A poharakat tejszínhabbal, gyümölccsel és csokoládédíszekkel dekoráljuk.

Tonkabab helyett készíthető fahéjjal, kardamommal, gyömbérrel is.

További cikkeink