cukraszati-workshopok.jpg

Immáron 3. éve zajlanak a Mákvirág cukrászati workshopjai, melynek keretein belül tanítom a desszertkészítés alapjait, lépéseit, technológiáját. Alapvető, hogy itt is a precizitásra, kiváló minőségű alapanyagok használatára fektetem a hangsúlyt, emellett számtalan ötletet, tippet adok Nektek az otthoni megvalósításhoz is. Most mégsem ebből az aspektusból közelítenék….

Egy - egy workshop alkalmával összejönnek emberek, akik vagy ismerik egymást, vagy nem. Vagy ismernek engem, vagy nem. Vagy ismerik a Mákvirágot, vagy tök véletlenül találnak rá. Az viszont általánosságban igaz, hogy a nap végére összeáll egy csapat, egy közösség, akik nemcsak sütit készítenek, és technológiát sajátítanak el, hanem beszélgetnek, érdeklődnek, próbálkoznak, feloldódnak, lelazulnak. Alkotnak. Boldogság nekem is látni, hogy aki még szinte életében nem fogott habzsákot a kezében, és bátortalan, “bénázik” (a ti szavaitokkal élve), mennyire büszkén és elégedetten visz haza egy jó adag macaront vagy tükörfényes desszertet.

… és ami megfoghatatlan, de ott van: a nevetések, a hangulat.. egymás és saját magunk esetlenségén tudni viccelődni. Sztorik, emlékek, amiket előcsalogat belőlünk egy munkafázis, keverés, sütés, habverés. A gyümölcsök, fűszerek, a csokik aromái. Közös energiák, melyek megtöltik ilyenkor a kis cukrászműhelyemet. Az alkalmak végére persze nagyon elfáradunk, hiszen a megfelelő végeredmény azért komoly odafigyelést igényel. Eközben arra is rádöbbenünk, hogy nem vagyunk tökéletesek. És van, hogy a végeredmény sem tökéletes, mert emberek vagyunk. És Ti is rácsodálkoztok, hogy a cukrászathoz még alap szinten is elengedhetetlen a türelem, az alázat, a precizitás.

A szó, hogy KÖSZÖNÖM , kevés, hogy kifejezze, mennyit ad számomra is egy ilyen alkalom. Feltölt, előre visz, inspirál. és valamennyire betölti azt az űrt, amit a cuki kényszerű bezárása kapcsán azóta is nap, mint nap lélekben cipelek… Nagyon hálás vagyok Nektek, hogy ennyi szeretetet, pozitív, feltöltő energiát kapok vissza Tőletek

Szeretettel: Mesi  

További cikkeink