Lisztmentes mákos piskóta alapon pirosribizli zselé és könnyed vaníliamousse, fehércsokoládé glaze. Hozzáadott lisztet nem tartalmaz!
Allergének: tej, tojás
Franciaságok
A francia cukrászat remekei a Mákvirágra hangolva: könnyed mousse-ok a mi ízlésvilágunk szerint, klasszikus francia tarte-ok és choux (képviselőfánk)
Törökmogyorós tejcsokoládé mousse, pisztáciamarcipán és étcsokoládékrém tökéletes kombinációja.
Allergének: tej, tojás, glutén, olajos magvak
Passió-karamell: tejcsokoládés karamell mousse, passiógyümölcs és vaníliás piskóta kombinációja.
Allergének: tej, tojás, glutén, olajos magvak
Pisztáciás könnyű felvert, ropogós pisztácia praliné, málnazselé, pisztáciamousse
Allergének: tejtermék, glutén, tojás, olajos magvak
Könnyű gyümölcsös desszert, málna vagy erdei gyümölcs mousse, málnavelő betét és vaníliás piskóta kombinációja.
Allergének: tejtermék, tojás, glutén.
Ropogós mandulalisztes tarte kosárban főzött citromkérm (curd), tetején tojásab (meringue)
Allergének: tejtermék, glutén, tojás, olajos magvak (mandula)
Az egyik kedvenc klasszikusunk, a Rákóczi túrós sütemény volt az ihletadója ennek a desszertnek.
Ropogós mandulalisztes tésztakosárban sült túrókrém, baracklekvárpötty és sült tojáshab (meringue)
Allergének: tejtermékek, glutén, tojás, olajos magvak (mandulaliszt)
Ez a Franciaországból származó desszert a Parizs és Brest között megrendezett kerékpáros körverseny tiszteletére készült 1910-ben. Alakja biciklikerékre emlékeztet.
Égetett tésztából (képviselőfánk) és mogyorópraliné krémből épül fel a klasszikus verziója, ahogy a Mákvirágban is készítjük.
Allergének: tejtermék, tojás, glutén, olajos magvak (mogyoró, mandula)