2017-ben azzal a céllal jött létre a Mákvirág, hogy a minőségi desszerteket, csokoládékat, fagylaltot megismertesse Debrecen és a környék édesszájú közönségével.

A Cukrászda működésének évei alatt felismerték a vásárlóink is, hogy a minőség egyet jelent azzal, hogy desszertjeinket nem csak kiváló alapanyagokból készítjük, de a hagyományos süteményeket, és klasszikus magyar desszerteket ugyanúgy megbecsüljük, mint amennyire nyitottan fordulunk az új technológiák vagy francia ihletésű desszertek felé. 

Azokat az értékeket, amelyeket tortáinkban és desszertjeinkben megjelenítünk, szeretnénk megtanítani, és szélesebb körben is átadni az embereknek.

Hiszen legyen valaki akár háziasszony, akár hobbi vagy elhivatott cukrász, a minőségi alapanyagokból készülő desszertek elkészítése odafigyelést, tanulást, gyakorlást igényel. A 2022 óta zajló cukrászati workshopjainkon számos alkalommal mutattuk már meg egy-egy sütemény, macaron vagy bonbon elkészítésének alapjait, sikerrel. Kelet-Magyarország egyetlen olyan desszertműhelye vagyunk, ahol hobbicukrászént megtanulhatod, mitől lesz tökéletes egy macaron, francia desszert, bonbon vagy akár torta.

A Mákvirág megálmodója, Mercs Emese

Gyermekkorom óta rajongója vagyok a finom sütiknek és csokoládéknak, de akkor még nem sejtettem, hogy ez a csodálatos világ egyszer a hivatásommá válik. Hitvallásom, hogy egy jól elkészített desszert nem csak az édesség iránti vágyakozásunkat elégíti ki, hanem egyfajta gasztronómiai élmény, megkoronázva az élet emlékezetes pillanatait, legyen az egy születésnap, baráti összejövetel, esküvő, vagy csak egy csendes bekuckózás a kanapén egy esős vasárnapon. Egy jó desszert ízek és textúrák harmóniája, egyszerre lep meg és idéz fel bennünk már ismert érzéseket.

2022 óta pedig egy évek óta dédelgetett elképzelésem is megvalósulhatott: a cukrászat csodálatos világát már tematikus workshopjainkon is megmutathatom az érdeklődő hobbicukrászoknak, háziasszonyoknak!