2017-ben azzal a céllal jött létre a Mákvirág, hogy a minőségi desszerteket, csokoládékat, fagylaltot megismertesse Debrecen és a környék édesszájú közönségével.

Műhelyünk francia cukrászati elveken működik, kézműves technológiával dolgozunk.
Bármilyen elcsépelt ez a két szó, mi mégis szeretjük, mert hűen tükrözi azt, amiről szól a filozófiánk. Süteményeink, fagylaltjaink készítésekor nem használunk úgynevezett kényelmi termékeket, mindent magunk készítünk az első mozzanatoktól a díszítésekig

Alapanyagok tekintetében a desszertjeink ízeit a vaj, tejszín, olajos magvak, csokoládé és gyümölcsök adják, nem hangsúlyos a cukor.
Mert cukrászda vagyunk ugyan, de szeretjük kiemelni a természetességet desszertjeinkben.

Szeretnénk megismertetni az érdeklődőkkel az egymáshoz passzoló ízeket, textúrákat. Számunkra erről szól a francia cukrászat.

Tradicionális magyar süteményeinket sem gondoltuk újra, nem helyeztük más alapokra, csupán úgy készítjük őket, ahogy megálmodójuk megalkotta őket.

A Mákvirágban kizárólag olyan termékeket kínálunk, melyeket mi is nyugodt szívvel bármikor elfogyasztunk.

S ha már a szívnél tartunk: szívünket-lelkünket beleadjuk, nap mint nap, hogy vásárlóink tényleg úgy érezzék, abban a pár percben egy igazán finom desszert élményével lettek gazdagabbak.

De mesélhetünk mi a filozófiánkról és ars poeticánkról… javasoljuk, hogy inkább kóstoljanak a Mákvirág Cukrászda finomságaiból!

A Mákvirág megálmodója, Mercs Emese

Fanatikus csokoládérajongó vagyok, eredeti szakmámat elhagyva először autodidakta módon, majd professzionális képzéseken lettem először csokoládékészítő, majd cukrász. Alma materem a Csokoládé Akadémia, ahol kedvenc oktatómtól Veszely Attilától tanultam a csokoládékészítés alapjait. Sokat köszönhetek Pataki Ádámnak, aki szárnybontogatós időszakomban lehetőséget biztosított a Pataki cukrászda műhelyében való tanulásra, fejlődésre. A mai napig folyamatos képzésekkel, workshopokkal és autodidakta tanulással bővítem cukrászati ismereteimet, - legyen szó újfajta desszert technikákról vagy éppen cukorvirágkészítésről - hogy a Mákvirág vásárlóinak folyamatosan garantálni tudjuk a kiváló minőséget, az egyediséget és az ízharmóniát.