mentes-desszertek-makvirag.jpg

Régóta fennáll az igény mind a vásárlóink, mind a Mákvirág részéről, hogy olyan desszerteket is alkossunk, melyek beilleszthetőek különböző diétákba, megfelelnek a speciális táplálkozási igényeknek.

Hozzáadott cukrot és gabonalisztet nem tartalmazó desszertjeink korábban is voltak, (cukormentes málnás étcsokoládés mousse) de ami számunkra a legnagyobb kihívást jelentette, ezt az igényt kombinálni a tejmentességgel.

Cukrászdánk köztudottan nem használ margarint és állati tejszínt helyettesítő termékeket, így kihívásnak tekintettük, hogy a kínálatunkba passzoló „mentes” desszerteket készítsünk. Olyan alapanyagokat szerettünk volna használni, amivel nem ártunk az egészségünknek, így kerültek képbe a minőségi növényi alapú tejek és tejszínek, úgymint kókusztejszín, zabtejszín, mandulatej.

A piskóták, piték esetében kiválóan tudjuk használni az olajos magvak őrölt változatait, a glutént nem tartalmazó gabonaliszteket (zabliszt, rizsliszt), illetve nagy kedvencünk (talán nem véletlen) a mákliszt is bekerült az alapanyagok közé. Édesítőként steviát, eritritolt és xilitet használunk. Igyekszünk kilhasználni a gyümölcsök természetes édesítő hatását. (lásd banán)

Az eddig megalkotott desszertek máris nagy népszerűségre tettek szert, és a sor folytatódik, vannak ötleteink, készülünk még majd meglepetéssel Nektek!

Fontos elmondanunk, hogy alternatívát próbálunk nyújtani az egészséges táplálkozásra, a „mentes” termékeink bár időben elkülönítve, de egy műhelyben készülnek más süteményeinkkel, így a teljes mentesség nem garantálható, a keresztszennyeződés előfordulhat! Fogyasztásuk mindenki számára egyéni felelősség!

További cikkeink