makvirag-rozmaring-a-meglepetes-bonbon.jpeg

Mondhatni, szerelem projekt. A csokoládé. Ami túlmutat azon, hogy hány százalékos a kakaótartalom, tejcsokoládé vagy étcsokoládé. Itt már számít, hol terem a kakaóbab, milyen fajtájú, milyen aromák jelennek meg benne.
Ez már az a kategória, amikor fontosak a megérzések, az ízek finomhangolása.

Rozmaring - általában zöldségekkel, húsokkal hozzuk összefüggésbe őt is, mint a többi zöldfűszert. Mit keresne egy desszertben? Pláne csokoládéban? Pedig nagyon is működik közöttük a harmónia!

A bonbonkészítés során talán az a legizgalmasabb feladat, amikor összeáll egy ízkombináció, amikor a végeredményt kóstolva több tesztelés után azt mondjuk egy kombinációra, hogy "igen, ez egy élmény". Így voltunk a szóban forgó rozmaringgal is... a próbák alatt teszteltük, melyik csokoládé lesz a párja, kellenek e mellé kiegészítő ízek. Adta magát a történet, a citrusok nagyon jól állnak neki. A végső megoldás az ananász lett, karakterét egy lehelletnyi citrommal erősítettük. 

A végeredmény: 

Selymes rozmaring ganache étcsokoládéval, ananász-citrus zselé, 60%-os étcsokoládé burokban.

Nagy meglepetésünkre ez a bonbonunk a 2020-as International Chocolate Awards bronz díját is elnyerte!

A Mákvirágban mi nagyon büszkék vagyunk erre a díjra, hiszen a vásárlói visszajelzések mellett szakmailag is elismerés számunkra, és további ötletekre, kreációkra inspirál Bennünket! 
Szívből ajánljuk, próbáljátok ki ti is!

 

További cikkeink